Mitkä ovat hyviä magnesiumin lähteitä?
![pähkinät magnesiumin lähde](/-/media/emgesanfi/magnesium/emgesan_hero_pahkinat_1140x336.jpg)
Suomalaiset saavat magnesiumia eniten viljavalmisteista, muista kasviksista (peruna, hedelmät, marjat), juomista (kahvi ja mineraalivesi) ja maitovalmisteista.
Koska magnesiumia on lähes kaikissa elintarvikkeissa, terveellä ihmisellä ravinnosta johtuva magnesiumin puutostila on erittäin harvinainen. Sen sijaan suoliston imeytymishäiriön, esimerkiksi vaikean keliakian yhteydessä magnesiumin saanti voi olla niin vähäistä, että kehittyy puutostila.
Eniten magnesiumia sisältävät elintarvikkeet | Magnesiumia mg / 100 g elintarviketta |
---|---|
Vehnäleseet | 822 |
Auringonkukansiemenet | 419 |
Seesaminsiemenet | 110 |
Vehnänalkiot | 293 |
Manteli | 278 |
Kauraleseet | 230 |
Maapähkinä | 180 |
Ruisnäkkileipä, hapankorppu | 168 |
Nokkonen | 87 |
Soijapapu | 101 |
Jälkiuunileipä | 83 |
Ruisleipä | 68 |
Pinaatti | 52 |
Herne | 40 |
Emmentaljuusto | 34 |
Banaani | 31 |
Lue lisää magnesiumin imeytymisestä täällä.
Lähteet:
Fineli. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämä elintarvikkeiden koostumustietopankki. https://fineli.fi/fineli/fi/index
Duodecim Terveyskirjasto. Magnesium. https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00818
![lääkevalmiste vai terveellinen ruoka](/-/media/emgesanfi/magnesium/emgesan_imeytyminen_puff_272x273px.png)
Miten magnesium imeytyy?
Imeytyykö magnesium paremmin ruoasta vai lääkevalmisteesta? Entä voiko magnesiumia saada liikaa?