Lihaskrampit

Lihaskrampit, suonenvedot ja magnesium

kramppi jalassa

Magnesium vaikuttaa lihassupistusten säätelyyn, joten magnesiumin puute voi saada aikaan lihaskramppeja. Lihaskrampeista käytetään myös sanaa suonenveto.

 

Lihaskrampissa lihas supistuu maksimaalisesti ja aiheuttaa kipua. Usein lihaskramppi aiheuttaa myös hetkellisen lihaksen toimintakyvyttömyyden. Tavallisesti lihaskramppi iskee urheilusuorituksen aikana tai heti sen jälkeen. Lihaskramppi hellittää normaalisti pian, kun liikkeen lopettaa, hieroo kevyesti kramppaavaa lihasta ja yrittää varovasti venytellä lihasta.

Ehkäise lihaskramppeja huolehtimalla riittävästä nesteytyksestä äläkä harjoittele liian kovaa omaan kuntotasoosi nähden. Huono lihaskunto ja lihaskireys lisäävät herkkyyttä lihaskramppeihin, joten muista kestävyystreenin ohella lihaskunto, lihasten venyttely ja hieronta. Kiinnitä huomiota suoritustekniikkaan ja oikeisiin asentoihin. Lue lisää magnesiumin merkityksestä urheilijoille täällä.

Lihaskramppeja eli suonenvetoa on etenkin ikäihmisillä myös öisin. Noin kolmasosalla 60–70-vuotiaista henkilöistä on toistuvasti suonenvetoa.  

Jos kova lihaskipu jatkuu, lihaksen voima on heikentynyt tai lihaksessa on kuoppa, saattaa kyseessä olla lihasrevähdys. Silloin kannattaa hakeutua lääkärin hoitoon.

 


Lähteet:
Duodecim terveyskirjasto: Suonenveto (lihaskramppi).  https://www.terveyskirjasto.fi/dlk00498

Emgesan tuotepakkaukset

Emgesan

Emgesan on tehokas lääke magnesiumin puutokseen ja sen ehkäisyyn. Emgesan imeytyy hyvin, joten elimistö saa siitä tarvitsemansa määrän magnesiumia.

Lue lisää Emgesanista

Olet poistumassa emgesan.fi -sivustolta

Klikkasit linkkiä, joka vie sinut pois emgesan.fi -sivustolta. Valitse haluatko jatkaa vai peruuttaa.