Magnesiumin puute

Magnesiumin puute

Magnesiumin puute eli hypomagnesemia on harvinainen tila terveillä, monipuolisesti syövillä suomalaisilla. Magnesiumin puutteen toteaminen voi olla vaikeaa, sillä puutostilassa veriarvo voi olla normaali, vaikka solujen sisällä magnesiumia on liian vähän. Viitearvot veriplasman magnesiumpitoisuudelle ovat 0,7–1,1 mmol/l. Magnesiumin puutostilasta saattaa antaa viitteitä myös alhainen kaliumpitoisuus tai häiriöt kalsiumaineenvaihdunnassa.


Mitkä ovat magnesiumin puutteen oireita?

Magnesiumin puute voi olla hankala todeta, mutta nämä oireet antavat viitteitä mahdollisesta magnesiumin puutteesta.

Lue lisää oireista täältä.


Kuulutko magnesiumin puutteen riskiryhmään?

Perusterveellä, monipuolisesti ruokailevalla henkilöllä ei yleensä ole suurta magnesiumin puutteen vaaraa. Monet sairaudet, elämäntilanteet ja harrastukset voivat kuitenkin altistaa magnesiumin puutteelle.

Lue lisää riskiryhmistä täältä.


Urheilijat ja magnesium

Magnesium on tärkeä elimistön suorituskyvylle monella tavoin. Miten magnesium vaikuttaa urheilusuorituksiin? Onko lajivalinnalla vaikutusta magnesiumin tarpeeseen?

Lue lisää urheilijoista ja magnesiumista täältä.


Lihaskrampit, suonenvedot ja magnesium

Lihaskramppi on kivulias ja tuttu vaiva monille. Miten lihaskrampeista pääsee eroon? Auttaako magnesium lihaskramppeihin?

Lue lisää lihaskrampeista täältä.

Testaa magnesiumin tarpeesi

Kuulutko magnesiumin puutteen riskiryhmään? Saatko tarpeeksi magnesiumia ravinnosta? Onko magnesiumin tarpeesi lisääntynyt?

Tee testi tästä

You are now leaving the Emgesan website

You have selected a link that will take you away from the Emgesan website. Click cancel to return to Emgesan website Or continue to proceed